« Interactive Museum at CHC NHAI Office »
Kochu Veedu
+

Kochu Veedu

Calicut, India.  2008

PROGRAM: Residence
CLIENT: Private
STATUS: Completed
AREA: 2200 Sqft

By virtue of an unchanged character of the brief (Refer Shiloh House), this project is conceived as a sister project for the Shiloh house. Kochu Veedu is smaller and more grounded than Shiloh house. It is a house for guests and servants. The design intent was to retain the relationship that the two houses shared yet hold on to their individual identity. The built form is again articulated to maximize the view of the sea through the coconut grooves. Its entry (ground) level has a ‘shoe-box’ plan similar to the Shiloh house and includes a living, dining, bedroom, servant’s room and a kitchen. The upper level has the library and a second bedroom.

CREDITS
Team: Mahesh Radhakrishnan, Prakash, Carola Winnie, Sivaraman
Collaboration: Senthil Kumar Doss – PLAY
Structural: Manjunath & Co
Service : Bala & Mukund
Project Management: moad

NEWS