« Spiretec Interactive Museum at CHC »
House for two Brothers now
+

House for two Brothers now

Chennai, India.  2009 – 2011

PROGRAM: Residential
CLIENT: Santappa Kaliyan and Family
STATUS: Completed
AREA: 1775 sft

This project was started as an alternative and immediate requirement for a proposed House for 2 Brothers in the late 2007. This house was to be an extension of the old parent’s house on a 40’x 120’ site, hence is conceived as a plug in with a 2 bed 2 bath unit of 1250sft. The extension is designed as a stack of boxes that both deliberately offsets from the old building at ground level and gestures to overlap at the first level. Entry from the old building is bifurcated through a corridor to access the lower level and a folded sheet metal stair to access the upper level.  Lower level corridor ends in a transparent dining room enclosed in a jalli wall while the corridor extends access to kitchen and bedroom. The upper level houses a living room with an extended terrace that overlooks the garden, and a bedroom with a private balcony

CREDITS
Team: Mahesh Radhakrishnan, Zahed Mirza, Mhd Hisham, Guneet Kaur Anand
Structural Consultants: Kriti Consultants
Landscape: Rukkmany
Services: moad
Project Management: moad

PUBLICATION

Spaces - The Hindu Jan 19 2013

ONLINE

UrbanSlate
‘…..Yet, those naturally lit, intimate interior spaces will continue to play host to the daily tango between light and shadows for generations present and future.’